24/7/12

Αφιέρωμα από το sportdata.gr!

    Κι ενώ δεν έχουμε ακόμα κάτι χειροπιαστό όσον αφορά τις διοικητικές εξελίξεις για την ομάδα μας,καθώς 'σερφάραμε' στο ίντερνετ βρήκαμε στο sportdata.gr ,προς μεγάλη μας -ευχάριστη- έκπληξη,ένα αφιέρωμα για την Πανηλειακάρα μας.Διαβάστε το όλοι και...ανατριχιάστε!:

"Πανηλειακός: Ο μεγάλος αδικημένος της επαρχίας

    Εαν υπάρχει μία επαρχιακή ομάδα που αδικείται που δεν αγωνίστηκε ποτέ στην Ευρώπη, αυτή είναι ο Πανηλειακός. 'Οσοι παρακολούθησαν εκτενώς το ελληνικό ποδόσφαιρο την δεκαετία του 90', σίγουρα θα έχουν ένα καλό λόγο να πουν για την ομάδα του Πύργου. Το ποδόσφαιρο που παρουσίασε η ομάδα την εποχή εκείνη, ήταν εντυπωσιακό για δεδομένα επαρχιακή ομάδας. Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας όμως, ο Πανηλειακός βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού κινδυνεύοντας ακόμη και με αφανισμό. Χάρη στο πείσμα κάποιων τοπικών παραγόντων και με κάποιους νέους παίκτες που η ομάδα ποτέ δεν σταμάτησε να παράγει, το σωματείο στάθηκε στα πόδια του και η ομάδα του Πύργου παλέυει σιωπηλά τα τελευταία δύο χρόνια να επανέλθει στις πρώτες κατηγορίες. Τη σεζόν που τελείωσε, η ομάδα    αν και φαβορί, έχασε την άνοδο για την football league στα μπαράζ.
    Ο Πανηλειακός ιδρύθηκε το 1958 απο την ένωση τεσσάρων τοπικών σωματείων, άλλα έπρεπε να φτάσουμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 για να γίνει γνωστή η ομάδα στο πανελλήνιο. Τότε ήταν που άρχιζε να ακούγεται το όνομα της, όταν κέρδιζε κάθε χρόνο και μία άνοδο με χαρακτηριστική ευκολία καταρρίπτοντας διαρκώς και νέα ρεκόρ στον επιθετικό τομέα. Εν τέλει βρέθηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική το 1995. Τέσσερα πρόσωπα κυρίως ήταν πίσω απο αυτή την επιτυχία. Ο πρόεδρος της ομάδας Σάκης Σταυρόπουλος που δεν δίσταζε να βάζει το χέρι βαθειά στην τσέπη, ο προπονητής Αντώνης Γεωργιάδης, και δύο άγνωστοι τότε παίκτες: ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Η συνέχεια είναι γνωστή για αυτούς τους παίκτες που κράτησαν άνετα τον Πανηλειακό στην κατηγορία την πρώτη χρονιά.
    Παρά την φυγή τους, η ομάδα απλά γινόταν καλύτερη κάθε χρόνο διεκδικώντας την έξοδο στην Ευρώπη. Με αρκετό κόσμο να ακολουθεί την ομάδα παντού, και με όλες τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για τους ποδοσφαιριστές, η ομάδα του Πύργου έσφιζε απο υγεία. Μένωντας έξι χρόνια στην Α' Εθνική, ο Πανηλειακός κινδύνεψε μόνο την τελευταία σεζόν, που τελικά τον βρήκε υποβιβασμένο. Ο πρόεδρος Σταυρόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρηση του, δηλώνοντας απογοητευμένος απο το ελληνικό Ποδόσφαιρο, αν και τελικά παρέμεινε στα παρασκήνια βοηθώντας τον σύλλογο. Χωρίς χρήματα πλέον για μεταγραφές, πολλοί πίστεψαν οτι ήταν το τέλος της ομάδας, που όμως βασίστηκε στα νέα παιδιά του τόπου και επέστρεψε μόλις δύο χρόνια μετά, το 2003. Παρά το καλό ξεκίνημα όμως, ο Πανηλειακός πλήρωσε έναν καταστροφικό δεύτερο γύρο, που τον έστειλε και πάλι στην Β' Εθνική. 'Ηταν το ξεκίνημα μιας άσχημης εποχής, που τον βρήκε να φτάνει μέχρι και την Δ' κατηγορία.
    Το μεγάλο παράπονο πάντως όσων βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, είναι οτι κανείς απο τους σπουδαίους παίκτες που ο Πανηλειακός ανέδειξε στο παρελθόν, δεν έσπευσε να βοηθήσει την ομάδα αυτά τα δύσκολα χρόνια. Μία ομάδα που προσέφερε πολλά και αγαπήθηκε πολύ, απέμεινε στο να παλεύει μόνη της για την επιβίωση.
    Σήμερα ο Πανηλειακός βρίσκεται στην τρίτη εθνική, χάνοντας την άνοδο απο τον Απόλλωνα στη σεζόν και την Νίκη Βόλου στα πλέι-οφ, αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Πάντως οι φίλαθλοι της πυργιώτικης ομάδας δεν έχουν σταματήσει να την ακολουθούν και ελπίζουν σε μερικά χρόνια να ξαναδούν μια ομάδα αντάξια του παρελθόντος, όσο δύσκολο και αν είναι πλέον αυτό.
    Τέλος, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε κάποιους σημαντικούς παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα του Πανηλειακού στο παρελθόν: Μαρίνος Ουζουνίδης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, Λουκάς Βύντρα, Γιάννης Ταραλίδης, Τάκης Γκώνιας, Νίκος Καράμπελας, Μίλτος Σαπάνης, Βασίλης Λάκης, Πάτρικ Ογκουνσότο, Λέσεκ Πίς, Σέρχιο Ροζάλες, Κυριάκος Τοχούρογλου, Κώστας Νεμπεγλέρας, Νίκος Κυζερίδης, Μπέρναρντ Μπάρνιακ, Ζόραν Σλίσκοβιτς, Μάρτιν Μάντρα, Γιάννης Θωμαϊδης, Αλεξάνταρ 'Ιλιτς, Θοδωρής Αρμύλαγος, 'Αγγελος Γεωργίου."
    
    Συγχαρητήρια στο συντάκτη Αργύρη Χριστόπουλο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου