21/12/14

20ετία- Ιστορική αναδρομή

    Όταν το 1994 κάποια παιδιά από την πεδινή Ηλεία ίδρυαν το Σύνδεσμο Αθηναίων Φιλάθλων
Πανηλειακού, δε θα μπορούσαν να φανταστούν ότι 20 χρόνια μετά, ο Πανηλειακός θα βίωνε την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του.
    Η επετειακή 20ή χρονιά ύπαρξης του Paniliakos Athens Club, βρίσκει την ομάδα μας εκτός πρωταθλήματος λόγω χρεών, κακοδιαχείρισης και άλλων αιτιών- ευθυνών που δεν είναι ώρα να αναλυθούν.
    Παρόλα αυτά, επειδή το οπαδικό κίνημα του Πανηλειακού δεν «πεθαίνει», εμείς ως Athens Club, γιορτάζουμε. Κλείνουμε 20 χρόνια ζωής…
    Πάνε λοιπόν, δυο δεκαετίες, από όταν μια μεγάλη παρέα Πανηλειακών, από τον «κάμπο» της Ηλείας κι όχι από τον Πύργο, αποφάσισαν να οργανώσουν το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας, το οποίο έμενε στην Αττική. Δυο χρόνια αργότερα, τη σεζόν 1996-97, έγιναν οι πρώτες εκλογές του συνδέσμου. Με δυναμική είσοδο κι άλλων μελών, κυρίως από την ορεινή Ηλεία, το Athens Club εξέλεγξε συμβούλιο μέσα από ψηφοφορία, περίπου 200 μελών.
    Λίγο μετά από τις εκλογές άρχισαν οι πιο οργανωμένες μετακινήσεις, καθώς επίσης κι η δημιουργία του πρώτου πανό του συνδέσμου της Αθήνας. Ένα πανό, το οποίο διασώζεται ως σήμερα και που στοίχισε περίπου 50.000 δραχμές, τότε (δηλ. 150 ευρώ)! Συνολικά ο σύνδεσμος είχε στην κατοχή του δύο πανό. Η οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου γινόταν τόσο από ενέργειες του club, όπως έκδοση ημερολογίου κτλ, αλλά και από το μεγάλο ευεργέτη του Πανηλειακού και τότε πρόεδρο της ομάδας, Σάκη Σταυρόπουλο.
    Η στέγαση του Athens Club, έχει περάσει συνολικά από τρεις περιοχές. Ξεκίνησε από το σύλλογο Πανηλείων, επί της οδού Αγησιλάου, στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στα Πετράλωνα, εκεί όπου αρχικά ήταν ένα καφενείο ενός Ηλείου φιλάθλου της ομάδας. Ενώ, τελευταίο στέκι του συνδέσμου υπήρξε ο Κολωνός.
    Πολλές οι εκδρομές όλα αυτά τα χρόνια. Εκ των κορυφαίων η μετάβαση 5.000 οπαδών μας σε αγώνα με τη Δόξα Βύρωνα, ενώ και με το Αιγάλεω είχε γίνει μια ιστορική επίσκεψη στο Σίτυ. Εκδρομές γίνονταν και προς Πύργο μεριά, τόσο με λεωφορεία όσο και με Ι.Χ.
    Το Paniliakos Athens Club, υπήρξε κατοχυρωμένο νομοθετικά καθώς διατηρούσε επί χρόνια λογιστικά βιβλία, σφραγίδα και χαρτιά πρωτοδικείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου